Anderledes arbejdsdag

Vi har haft en vidunderlig, men meget kold dag på kontoret. Eller det vil faktisk sige: Vi var ikke på kontoret. Vi var blevet kaldt ud i naturen af vores afdelingsleder. Han har længe gået og talt om, at vi skal være bedre til at arbejde sammen. Nu havde han så omsat sine ord til handling. Vi skulle på teambuilding kursus.

Ud i det blå?

Vi fik alle sammen en mail om, at vi skulle mødes på stationen, og så ville vi blive kørt ud i naturen. Mere sagde den ikke. Der var mange, som undrede sig. Emnelinjen sagde godt nok ”Teambuilding på fredag!” Men den fortalte jo ikke, hvad det gik ud på.
Jeg tænkte faktisk på at sygemelde mig den dag. Du ved sådan pjække fra det hele. Men snakken på kontoret gik, og der var mange, som virkeligt var nysgerrige på at få mere at vide om, hvad det hele gik ud på. Så i løbet af dagene op til fredag besluttede jeg mig for ikke at lægge mig syg, men for at deltage.

Som vikingerne gjorde

Jeg er da ikke en tøsedreng. Så jeg mødte glad op på stationen. Her ventede en bus på os, og så kørte vi ud i skoven. Vi blev bedt om at deltage i forskellige Viking Games.
Vi skulle bl.a. lære at skyde med bue og pil – og så konkurrere med hinanden. Det var faktisk ikke så nemt, som det ser ud som om på film. Men vi lærte da, hvordan man holder på en bue og får pilen afsted. Bueskydning er faktisk en ret populær sport, og jeg opdagede, at en af mine kollegaer faktisk har gået til bueskydning i mange år. Han var også rigtig god til det.

Gode teambuilding aktiviteter

Jeg kunne naturligvis ikke ramme målet, vi skød efter. Men det var der mange af de andre, der heller ikke kunne. Vi havde det faktisk ret sjovt med det. Også selv om det var hundekoldt. Bagefter blev vi delt op i to hold. Det ene skulle bevogte en skat, og det andet skulle stjæle den. Det var også ret sjovt. To vidt forskellige teambuilding aktiviteter, som sigtede på at styrke sammenhold og lære hinanden at kende. Vildt.

Ham, der vejledte os, var superdygtig. Når der var nogen, der var usikre, kunne han ligesom træde til og forklare, hvordan usikkerheden skulle bekæmpes. Vi andre lærte også meget af det. Det har noget at gøre med at lytte til hinanden. Det har også noget at gøre med, at man skal tale klart til hinanden. Ikke noget med halve hentydninger.

Dagen sluttede med en meget hyggelig aften, hvor vi fik smagt på øl og mjød. Ja, faktisk blev det en fest. Mjød er vistnok sådan en blanding af gær, vand og honning. Det smager forfærdeligt sødt. Men jeg kan godt forstå, hvis vikingerne har nydt det. Det varmer godt på en kold vinterdag. Og efter et togt i blæst og regn er der vist intet bedre end et stort glas mjød. Nogle af mine kollegaer kunne bestemt godt lide det. Jeg foretrækker til hver tid en pilsner.