At give lys i gave

Vores søn Lars er flyttet til Aarhus for at læse til ingeniør. Han var heldig at få et værelse på et kollegium tæt på læreanstalten og byen. Første gang, vi besøgte ham, havde han fået sig indrettet på en hyggelig og praktisk måde. Det eneste, han manglede, var en bedre belysning på sit arbejdsbord. Han fortalte, at han havde kigget på forskellige lamper, men den lampe, han mente bedst kunne opfylde hans behov, var for dyr, så han var nu begyndt at kigge efter en billigere model.

Undgå kompromiser

Min mand nævnte for Lars, at det var vigtigt ikke at gå på kompromis i forhold til at investere i en effektiv arbejdslampe og foreslog, at vi alle tre tog ind til byen for at finde en lampe, det kunne så være vores indflytningsgave til ham.

Jeg har faktisk aldrig tænkt på, hvilke krav man skal stille til sin belysning, men i forretningen lærte jeg en hel del. Ekspedienten var meget kompetent og spurgte ind til, hvad lampens primære opgave skulle være, og da han hørte, at det skulle være en regulær arbejdslampe, var han ikke i tvivl om, hvilken lampe han ville anbefale. Længere nede i forretningen var en lille afdeling med gedigne designerlamper, og ekspedienten  viste os en bordlampe fra Louis Poulsen. Han fortalte, at selv om lampen ikke var ret stor, var den yderst effektiv, der var flere lysstyrker og  muligheder for indstillinger, som præcis passede til det arbejde, man var i gang med. Men i virkeligheden handler det om, at vi SKAL til at skifte al belysning til LED lamper!

Vi købte lampen

Vi købte lampen, og Lars var virkelig glad for sin indflyttergave. Om han så også skal igennem de problemer, der er beskrevet her – det er en anden historie. Vi ved, at LED er fremtiden – for eksempel har vi for nylig skiftet alt i vores badeværelse til LED pærer.

Nu skal vi se på energiforbruget

Det er helt sikkert, at vi skal have vurderet energiforbruget i boligen som det næste. Her er der nok ingen tvivl om, at der kan gøres en del med for eksempel isolering. Vi skal have indhentet tilbud på isolering, og det er jo ganske nemt med de muligheder, internettet giver!