Billig revisor?

I Danmark findes der 3 typer revisorer. Der er de statsautoriserede, de registrerede og så dem som bare kalder sig ’revisorer’ uden nødvendigvis at have en revisor-uddannelse bag sig. Det er derfor en lille smule forvirrende. Statsautoriserede og registrerede revisorer kalder vi over en kam ”autoriserede revisorer”, da de skal leve op til en række krav for at kunne kalde sig én af disse termer.

Registrerede revisorer har en relevant uddannelse og skal løbende leve op til kvalitetskontrol. Disse kan revidere regnskaber på selskaber, der har revisionspligt. Desuden kan de værdiansætte aktiver – f.eks. stifte et selskab med apportindskud. Registrerede revisorer koster typisk fra 800 til 1.500 kr. i timen excl. moms.

Statsautoriserede revisorer lever op til de samme krav som de registrerede, men har desuden bestået en særlig eksamen. Dette gør dem i stand til at revidere regnskaber for børsnoterede selskaber. En statsautoriseret revisor koster typisk fra 1.200 kr. i timen og opefter.

Den sidste type revisorer er det egentlig ikke. Men da ’revisor’ ikke er en beskyttet titel, må de gerne kalde sig det. Typisk er disse en del billigere, men kan naturligvis ikke revidere regnskaber osv., da det kun er autoriserede revisorer, der kan det. Men de fleste mindre virksomheder har heller ikke dette behov. Så hvis du er på udkig efter en fagmand der er til at betale, så er dette nok vejen, du skal gå.

Den teoretiske ballast, som de autoriserede revisorer har kan være god, men er i 9 ud af 10 tilfælde overkill. Dog skal du være særligt opmærksom på de selvudnævnte revisorer. Disse gennemgår ikke løbende kvalitetskontroller af det offentlige, så tjek lige deres erfaring og referencer, inden du indgår aftale med dem. Og hør, om de er ansvarsforsikrede. Husk, at det din bogholder laver i sidste ende er dit ansvar.

Hvad du vælger er i sidste ende op til dig og dit temperament.

Skriv et svar