Dans på skemaet

Sidste år var det i en periode sådan hjemme hos, at vores datter, Lotte, fik lov at bestemme over fjernbetjeningen til tv’et de aftener, da serien Vild med dans løb over skærmen. Det skyldtes, at Lotte i flere år virkelig har været vild med dans, og hun satser faktisk på en karriere som danser på den ene eller den anden måde.

Nu har vi aftalt, at Lotte skal tage sit 10. skoleår på en efterskole, og i den forbindelse har hun snakket meget om, at hun helst vil på en efterskole, hvor hun kan dyrke sin interesse for dans. Jeg måtte erkende, at jeg ikke havde nogen anelse om, hvorvidt der er efterskoler med dans som linjefag, men det må vel være til at finde ud af, kan jeg huske, at jeg sagde til Lotte.

Det behøver du ikke ulejlige dig med, skyndte hun sig at sige, for jeg har da bare været på internettet og søgt efter det. Det var en smal sag, for jeg googlede bare ”efterskole dans”, og så kom der en række muligheder.

Det var jo fint nok, men Lotte har endnu ikke besluttet sig for, hvilken af disse efterskoler, hun helst vil gå på. Det er tydeligt for os, at hun gerne vil på samme efterskole som sin nærmeste veninde, der også skal tage 10. klasse på efterskole. Og veninden er endnu ikke blevet enige med sine forældre om, hvor hun skal på skole. Da vi vil lade Lotte selv bestemme, venter vi bare og ser tiden an.