Efterskolevalg

Min lillebror starter på en efterskole her efter sommerferien. Men før vi kunne sige denne sætning, er der sket en hel del ting og en hel del overvejelser. Det at vælge en efterskole er langt mere end et praktisk valg i forhold til efterskolens placering kontra hjemmet – det handler om at finde den for barnet perfekte efterskole i forhold til interesser og ønsker.

I min lillebrors tilfælde var det vigtigt at finde en efterskole, der vægtede den fysiske aktivitet højt. Min lillebror er ikke hyperaktiv, men han nyder gymnastik og fodbold og derfor søgte vi en sådan efterskole til ham. Vi fandt to, der lå i en perfekt afstand fra vores hjem syd fra Odense, og så kom det rigtigt svære valg – mellem de to efterskoler, der var tilbage.

Vi besøgte naturligvis begge efterskoler. De fleste danske efterskoler i dag har dage, hvor de tilbyder nye elever at komme og se skolen an og møde rektor, lærere og så videre. Vi fik et rigtigt godt indtryk af begge efterskoler, og det gjorde derfor ikke valget meget nemmere.

Derfor spurgte vi venner og bekendte om deres erfaringer med skolen. Dette blev afgørende – vores bekendte havde afgjort bedre erfaringer og havde hørt generelt bedre om den ene efterskole kontra den anden. Med deres erfaringer i ryggen faldt valget på den efterskole, vi nu er fuldstændigt overbevist om også er den rette – og vi glæder os til at se, hvad det betyder for min lillebror, når han begynder om et par måneder!

Hvilken efterskole valgte vi så?

Valget faldt på en god vestjysk efterskole, nemlig Hardsyssel ved Struer
http://www.hardsyssel.dk/

Skriv et svar