En sur tøffel?

Min mand er lidt af en sur tøffel i dag. Han koster med mig og vores børn. Han har lige sendt vores yngste søn ud for at finde hans hjemmesko. Han ligger inde på sofaen og ser fodbold. Typisk for en sur mand. Min søn har været ude i bryggerset og finde hjemmeskoene. Han er 4 år gammel. Han vandrer ind med skoene i sin favn og giver dem til min mand. Jeg kan høre, at min mand siger tusind tak til ham. Han tager ham op på sit skød, og de sidder der sammen og ser fodbold nu.

Jeg er i køkkenet

Selv står jeg ude i køkkenet. Jeg er ved at ælte dej. Den skal sættes til koldhævning natten over. Jeg kan godt lide at lave mit brød selv. Og det giver altid en god stemning, når brødet er kommet ud af ovnen, og venter på at køle lidt af, så vi kan spise det til morgenmaden.

Morgenmaden er det vigtigste måltid, siges det. Ja, det er jeg enig i. Men det er lige så vigtigt, at det bliver indtaget i en hyggelig atmosfære. Fred og harmoni. Så bliver dagen bedre. Det tror jeg virkeligt på.

Arsenal af hjemmesko

Og derfor har jeg et arsenal af hjemmesko stående – alle sammen købt her: https://www.woolbynature.dk/shop/hjemmesko-3s1.html . Det medvirker til hyggen. Der er hjemmesko til kvinderse her –  og hjemmesko til mænd i mit lager. De bliver lånt ud til vores gæster, som også sætter pris på et hyggeligt morgenmåltid.

Vi har tit gæster. Men ikke i morgen. Måske er det derfor, at min mand er så sur?

Jeg ved det ikke. Jeg er egentlig også ligeglad. Det handler om, at jeg skal have æltet dejen færdig, så vi kan få en hyggelig morgen – i morgen. Og dagen efter får vi jo mange gæster. De kommer for at se, hvordan man lever uden mange af de goder, som alle helst gerne vil omgive sig med. Ja, vi er minimalister.