En vakuumpakker

Det er nogle pudsige sager, man fra tid til anden får ind som skadesanmeldelser i et forsikringsselskab. Sådan en oplevede jeg i sidste uge i vores forsikringsselskab, da jeg modtog anmeldelse om en arbejdsskade.

Der var tale om en ung mand, som havde brækket en finger i forbindelse med betjeningen af en kassevasker. Indtil da havde jeg aldrig hørt om en kassevasker, men i skadesanmeldelsen blev det forklaret, at den skadelidte havde forsøgt at frigøre en kasse, der havde sat sig fast i vaskeren, ved at skubbe til den med hånden. Han havde uheldigvis fået en finger i klemme, så den var brækket.

Uheldet var sket på et stort svineslagteri, så der var i mine øjne ikke noget underligt ved, at sådan en virksomhed skal have vasket deres kasser i en maskine, så jeg ekspederede bare skadesanmeldelsen med en godkendelse af, at der skulle udbetales den forholdsvis beskedne erstatning, som der var tale om.

Men denne lille sag fik mig til at tænke på nogle af de andre, lidt sjældne skader, vi får ind fra vores erhvervskunder. For et par måneder siden var der faktisk en anden anmeldelse fra det samme slagteri, som også fik mig til at spærre øjnene en smule op.

Den gang var der tale om, at en medarbejder havde beskadiget sin en fod, da en temmelig tung vakuumpakker var faldet ned fra det bord, den stod på og var landet ovenpå den pågældendes højre fod. Vi udbetalte erstatning, og slagteriet lovede at skrue maskinen fast til bordet