Facebook lån

Jeg overvejer at låne penge på nettet i en af de mange låne grupper på Facebook. Jeg har dog hørt, at man skal passe på med det, da renterne kan være tårnhøje. Derudover har jeg læst, at visse af lånehajerne kan blive ubehagelige, hvis ikke man afdrager til tiden.

Hvad er jeres erfaring med disse “Facebook lån”, og hvad er alternativerne, når jeg har fået afslag i banken?

På forhånd tak, Bente

Hej Bente

Ja, det er blevet ganske populært, at private låner penge af hinanden via de sociale medier. Lån mellem private kaldes også for Peer to peer lån, og det er især personer, der er registreret i RKI, der benytter denne lånemetode.

Jeg kan dog på ingen måde anbefale dig at låne penge på Facebook eller andre sociale medier. For det første er det ikke unormalt, at renterne ligger på mellem 100 – 200%. For det andet kan du, som du selv er inde på, blive udsat for en grov og ubehagelig lånehaj.

Renterne på Peer to peer lån ligger altså langt over renten på nye små lån på nettet. Jeg vil derfor klart anbefale dig et kviklån, som et meget billigere og bedre alternativ.

Er du utilfreds med udbyderen af dit kviklån, kan du klage til Ankenævnet for Finansieringsselskaber eller Forbrugerombudsmanden. Er du utilfreds med en privatperson, du har lånt penge af, har du ingen steder at gå hen. Det er altså værd at have in mente!

Jeg ønsker dig al mulig held og lykke

Knus Susanne

Kommentarer

 • Gudrun T. den 31/01/2019
  Jeg kan kun anbefale dig at holde fingrene fra låne-grupper på Facebook. Jeg lånte 5000 kr. af en gut, der kaldte sig for “Sønne”, og han krævede 150 procent i renter.
  Da jeg en måned ikke kunne overholde mit afdrag, blev han stiktosset og truede mig med bål og brand.
  Nu er jeg heldigvis ude af lånet, og jeg gør det aldrig igen. Overvej et kviklån, hvis du absolut skal låne penge hurtigt, for der bliver du ikke truet, hvis de månedlige afdrag glipper.
  Knus fra Gudrun
 • Leif Sonne den 31/01/2019
  Lån mellem private burde forbydes, da der jo ikke er nogen offentlige instanser til at slå ned på ågerrenter.
  Op til 2-300% må vist siges at være åger, eller hvad?
  Lån dog pengene i banken eller af et legitimt online lånefirma, så er du sikker på ikke at blive snydt.
  God dag fra det Sønderjyske
  Leif Sonne
 • Dorthe Ludvigsen den 02/02/2019
 • Det er en rigtig dårlig ide at låne penge på Facebook! Dels er det alt for dyrt, og dels er det nogle ret kriminelle typer, der tilbyder disse lån. Lån på nettet i stedet for!