Find en billig kode

Min chef har bedt mig om hjælp til at finde den billigste Lei kode på markedet. Jeg har fået to dage til at finde den. Men der er endnu et krav. Det skal være en serviceudbyder, der kan håndtere en lei registrering i flere forskellige lande. Og udbyderen må gerne være et udenlandsk firma, men det skal være godkendt af Gleif. Opgaven kom i form af en mail, han skrev til mig. Den var kort. Der stod bare: ”Find den billigste lei kode pris, hos en godkendt udbyder. Gerne udenlandsk, da vi skal have Lei koder til alle koncernens datterselskaber. Helst inden d. 20/8/2020!

Tjek også fornyelse

P.S. Kig også efter priser på fornyelse af Lei-kode.” ”Nåda, tænkte jeg. Er det ikke en opgave, revisoren egentlig burde tage sig af?” Men lidt beæret over at han stoler på, at jeg kan løse den opgave i løbet af 2 dage, satte jeg naturligvis i gang.
Jeg har hørt om Lei koder. Men jeg ved egentlig ikke helt, hvad det er. Jeg hørte vores revisor nævne det her med Lei koder ved et af bestyrelsesmøderne, hvor jeg sidder som referent. Der havde været noget diskussion om, hvor meget eller hvor lidt, vi skulle betale for at få den gamle Lei registrering fornyet.

Revisoren måske?

Et eller andet sted har jeg en mistanke om, at vores chef har lidt mistillid til revisoren. Han syntes, at han talte for varmt om et særligt firma, der tilbyder at sørge for at få koncernens egen lei kode fornyet. Det kan være grunden til, at han beder mig om at finde priser. Han vil have dokumentation for, at det kan gøre billigere i forhold til den pris, som revisoren nævner. Imens jeg forsøger at finde forskellige Local Operating Units, der er godkendte, forsøger jeg også at lægge den tanke fra mig.

Nogle sammenstød undervejs

Der har været flere bestyrelsesmøder, hvor min chef og revisoren har haft nogle sammenstød. Det har faktisk været lidt pinligt, nogle gange. Naturligvis har jeg ikke talt med nogen af mine kollegaer eller de andre direktionssekretærer om det. Det vil være et totalt brud på den tillid, min chef viser mig. Men jeg har da haft lyst til det. Og jeg ved, hvor svært, det har været at formulere sammenstødene neutralt i referaterne. Det er aldrig nemt at være betroet direktionssekretær i en stor koncern.

Jeg forsøger at koncentrere mig om opgaven. Jeg ved, at der på den globale databases site, findes et afsnit, der handler om, hvordan man får sin Lei kode, så jeg går ind på det site. Der har de en liste over udbydere, der kan hjælpe firmaer i de lande, hvor vi har datterselskaber til at få en Lei-kode. Så det handler vist bare om at jeg finder den udbyder, der er billigst.

Det er første gang, at jeg er på sitet, og alt er på engelsk. Det er ok. Søgefunktionen, de har, er ikke helt logisk at bruge. Men jeg finder hurtigt ud af, hvordan den fungerer, og nu skal jeg så bare trævle de sites igennem, som kommer frem i min søgning.