Fra junk til luksusbolig

Vi – min kæreste og jeg – var mildt sagt overraskede, da vi en eftermiddag tilbage i september fik overrakt en vældigt officiel meddelelse om, at vi var arvinger og anmodet om at møde op på et advokatkontor den efterfølgende fredag. Men vi mødte op, for der var tale om et anerkendt advokatfirma. Og godt det samme – det viste sig, at jeg havde en onkel, jeg reelt ikke havde haft kontakt med i over 20 år, som nu var død. Og han havde testamenteret sin lejlighed i København til mig! Oven i købet kvit og frit – og på en god adresse!

Gulve og vægge var ødelagte

Vi tog ind for at se på lejligheden, der lå i en skøn gammel bygning. Men puha – selve lejligheden bar præg af, at den vist havde været lejetud til de forkerte de sidste par år, hvor min onkel boede på et plejehjem. Væggene var ridsede, fyldte med huller og havde generelt set bedre dage. Det samme med gulvene – og det var næsten det værste, for der var tale om de smukkeste gamle trægulve, der bare var så ridsede, havde dybe mærker og lignede noget, der var forbudt.

Noget måtte gøres – for skulle vi enten selv bo i lejligheden eller sælge den, skulle der i den grad renoveres. Vi kendte ikke rigtig nogen i København, der har forstand på den slags, så vi gjorde, hvad folk gør flest nu om dage: Vi søgte os frem på nettet efter firmaer, der kunne ordne gulvene og male og den slags. Og det er jo nemt at tjekke anbefalinger op på nettet, så da vi traf vores valg af henholdsvis malerfirma og gulvfirma, var vi ret sikre på, hvad vi ville få.

Gulvene

Vi fandt et super godt firma til at tage sig af gulvene. De har en hjemmeside fyldt med gode råd, videoer og er meget troværdige. De var ikke de allerbilligste, men de lå i den billige ende, og da de samtidig har de bedste anmeldelser, valgte vi dem:

Gulvkanonen

Ring 71 96 91 91

Åben 7-20 alle dage

GulvKanonen
Hedeparken 7
2750 Ballerup

De arbejder over hele Sjælland i øvrigt, og de gjorde et fint stykke arbejde.

Væggene

Her var vi så heldige, at vi tilfældigt fandt et firma, der faktisk har samme ejere som gulvfirmaet. Det vidste vi nu ikke på forhånd, men det fandt vi ud af – og det viste sig at være en ekstra fordel, for så var der jo ingen bøvl med at koordinere mellem håndværkerne, da både gulve og vægge skulle fikses.

Firmaet hedder Malerkanonen – og det med kanonen skulle nok have ledt os på sporet af det med samme ejer, men ærligt talt tænkte vi ikke over det 🙂

Vi blev så glade for resultatet, at vi har besluttet at flytte til København og selv bo i lejligheden. Det betyder så, vi skal have solgt lejligheden i Odense, og det skal nu nok gå nemt nok.

Skriv et svar