Gitte Høj

Min halvbror har problemer med alkohol og kan ikke overholde aftaler, vi laver. Han sidder bare derhjemme og spiller guitar med sine venner. Eller de går i byen og drikker. Det er ikke en måde for en ung mand at leve på. Han skal have hjælp. Jeg ved, at han har haft problemer lige, siden vores mor blev skilt fra hans far. Et eller andet er gået itu inden i min halvbror, som faktisk er intelligent og klog. Det er, som om at han har opgivet at få noget ud af sit liv. Han har simpelthen ikke lyst, siger han. Han vil kun spille guitar og hygge med sine venner. Det er, som om han gemmer sig ind i en verden af drømme om at blive rockstjerne. Det er sikkert en drøm, han deler med mange andre unge mennesker i hans alder. Men uden uddannelse og med alkohol i hverdagen kommer man ikke ud for at spille på festivaler eller musikscener.

Vi taler men..

Vi har talt meget om det. Han nægter ligesom at tage hånd om sit eget liv. Han lader sig lede af sine venner. De går i gymnasiet. Han droppede ud af skolen efter 10. klasse og kan ligesom ikke komme videre. I går så jeg ham igen, efter en lang periode, hvor jeg har haft virkeligt travlt med mine studier. Han virkede ligesom lidt mere interesseret i sin omverden. Jeg spurgte ham naturligvis om hvad han går og laver.

Beskæftigelsestilbud

Han fortalte, at han havde fået et beskæftigelsestilbud fra kommunen, og at han nu er ved at gå på kursus. Det handler om at bygge websites. Og han kan godt lide det. Han synes, at det er rart at sidde og nørkle med det grafiske. At få sat nogle flotte sites op. ”Hvad med guitaren og vennerne?” (Jeg var ved at revne af nysgerrighed.) Han fortalte mig, at han ikke har set dem i lang tid. Gider ikke længere. De er for bøvede med musik og alkoholen.

Psykoterapeut Gitte Høj

Han fortalte også, at han var blevet sendt til en psykoterapeut (Gitte Høj) i København, fordi rådgiveren på kommunen mente, at han var deprimeret. Han fik et tilskud til at dække udgifterne til terapeuten. Og det har hjulpet ham med at komme videre.
Det var noget af en chokerende – på den gode måde – overraskelse for mig. Vi talte om mine studier. Jeg fortalte ham om mit speciale, som jeg er ved at skrive lige nu. Han fortalte mig om sine planer. Han kunne godt tænke sig at blive selvstændigt erhvervsdrivende.

Konsulentarbejde for private butiksejere, der gerne vil have sat en flot website op. Han er god til det, har han konstateret. Han har allerede fået en forespørgsel fra en meget kendt modedesigner om at lave hans site med lookbooks og den slags. Det er spændende. Han og en har mødt på kurset, han følger, er ved at skyde nogle videoer for designeren, og dem vil han bruge på sitet. Spændende at høre om. Og dejligt at se, at min halvbror har det godt med det, han laver. Han er blevet gladere og mere social. Så lykkelig for at det faktisk hjælper.