God til plakattryk

Kan du huske dengang vi var helt unge og det hele drejede sig om musik og fyrene. Du ved dengang vi gik på gymnasiet og læste alle bladene med artikler og billeder af vores idoler. Dengang hvor vi kunne sidde i timevis og lytte til en LP og stirre på pladecoverets illustrationer. Vi kunne finde detaljer i det. Fantasien fik frit løb. Har unge mennesker den oplevelse i dag? De lytter jo også til popmusik. De streamer det bare via internettet. Får de billeder fra deres idolers koncerter? Ja, det gør de selvfølgelig. Via Facebook og TikTok eller Instagram.

Kender de følelsen?

Men har de nogensinde fået den glade følelse af at finde en plakat lige med deres favoritgruppe i et blad, de har ventet i 14 dage på skulle udkomme? Det tror jeg ikke. Det er måske bare mig, der er gammeldags, men jeg synes faktisk at det er synd for mine niecer, at de ikke har prøvet det. Derfor har jeg sat mig i hovedet, at de skal prøve det. Og det vil jeg sørge for, at de kommer til. Så, jeg har inviteret mig selv til middag hos min bror, for at få mere information om hvad det er for noget musik de hører. Og få lov til at se deres værelser. Jeg har selvfølgelig allerede fortalt min bror hvad det hele går ud på. Han syntes faktisk, at det er en morsom idé.

En god plakat-trykker i København?

Jeg har faktisk lavet hele forarbejdet. Jeg har allerede åbnet kontoer på nogle af de der sociale medier for at kunne følge med i hvad det er der optager de unge mennesker. Nu skal jeg så bare til at skrive nogle gode løgnehistorier om deres idoler. Og så skal jeg finde en trykker her i København, der er god til at lave plakat print.

Det er jo nemt nok at downloade billeder. Dem kan jeg da så bare lige arbejde lidt med i Photoshop. Så skulle det nok kunne blive til nogle kongebilleder af dimensioner.

Det sværeste bliver nok bare lige at finde på nogle realistiske løgnehistorier. Og så skal de historier jo også illustreres med nogle mindre billeder. Så jeg får travlt inden de skal have deres idol-blade. Der skal jo også skrives flere historier. Og så skal der sættes en brevkasse op. Du ved ligesom dengang, hvor folk skrev ind til magasinet og spurgte om dit og dag i forhold til deres idol. Sådan med spørgsmål og svar. Der skal også være reportager fra koncerter eller konkurrencer. Alt efter hvem deres idol nu er.

Moderne trykteknologi

Og, så skal jeg altså have det hele trykt og sat op som et rigtigt ungdomsblad fra dengang i 70’erne og 80’erne. Det bliver så fedt. Jeg skal lige først lave en handel med trykkeren. Hvor finder jeg ham? Er det gamle firma, jeg kendte som var berømt for deres tryksager i København mon lukket? Jeg har hørt noget om, at de kom i en alvorlig krise, dengang alt begyndte at blive trykt via de nye teknologier, der jo fremstiller tryksager i perfekt kvalitet hurtigere og billigere – som for eksempel Jensen Print. Jeg vil gerne have, at mine niecer får den oplevelse at sidde med et illustreret blad i hænderne, der er trykt på glat papir.