Jeg elsker isenkram. Altså forretningerne. Det er så lækkert at gå i dem og se de nye produkter i flotte, nye designs. Og det, som jeg især er glad for, at der altid kommer gode tilbud i udsalgsperioderne. Man kan sige, at jeg er afhængig af isenkram. Jeg kan godt finde på at købe en ny salatskål, bare fordi den er pæn. Og jeg er altid på udkig efter en ny gryde. Man kan ikke få for mange. Også selv om de er i rigtig god kvalitet, så bliver de slidt og grimme. Behovet ændrer sig også.
Riskoger?
Jeg har længe gerne villet have en riskoger. Efter, at vi kom hjem fra Vietnam i sommers, har vi spist meget vietnamesisk mad. Men risene, jeg koger til retterne, vi laver, bliver aldrig, helt som vi synes, de skal være. Derfor er jeg altid opmærksom henne i isenkræmmerforretningernes afdelinger for gryder. Jeg har nemlig set på internettet, at man kan købe særlige riskogere. De skulle efter sigende være det, som jeg har brug for.
I forgårs faldt jeg i snak med en kvinde, som også kiggede på gryderne. Det var nede i storcenteret. Hun havde brug for en slip-let gryde, fordi hun altid glemmer at indstille temperaturen, når hun laver, simreretter. Det resulterer ofte i, at hun står med en brændt ret og en grydebund, som det kan tage dage at få ordentlig ren.
Vi talte lidt om de forskellige belægninger, der findes. Hun har god erfaring med keramiske bunde. Det har jeg ikke selv prøvet. Men jeg har hørt flere, der siger, at det fungerer rigtigt godt. Måske skal jeg prøve det af næste gang, jeg skal købe en gryde. Gryderne, jeg har derhjemme, er alle sammen lavet af stål. Det fungerer fint for mig. Men jeg er også en ørn i køkkenet. Jeg efterlader ikke en gryde på et tændt blus på komfuret. Jeg går først fra køkkenet, når alle blus og ovnen er slukket.
Afdelingen for stegepander
Men det er ikke kun en riskoger, jeg er på udkig efter. Jeg vil faktisk også gerne have en trykkoger. De hører også til i afdelingerne for gryder og stegepander. Det sparer tid – og energi – når man laver mad i sådan en. Mit problem er bare, at jeg synes, at de er for store. Vi er to hjemme hos mig.
Jeg kan ikke helt se, hvad jeg skal bruge en 6-liters gryde til. En mindre én vil være tilstrækkeligt. Måske i størrelsen omkring 4 liter. Jeg ved det ikke helt. Jeg har aldrig prøvet at lave mad i en trykkoger. Men dem jeg kender, der har prøvet det, siger, at det er nemt. At tilberedningstiden bliver skåret ned til en tredjedel.
Forskel i smagen?
De siger også, at man ikke kan smage forskel. Det vil da være super at få en trykkoger. Et måltid kan tilberedes på kortere tid. Og det er meget værdifuldt sent om eftermiddagen, når vi er sultne og trætte efter en lang arbejdsdag. Tænk, hvis man kunne servere en stegt kylling med citronsovs på ca. 10 minutter fra det øjeblik, man har sat låget på trykkogeren.