Hvepsesæson er startet

Forebyggelse er bedre end behandling, siger man ofte.  Især omkring disse stikkende insekter er der virkelig noget at hente i denne påstand.  Hvis man er på vagt kan man med held undgå en uheldig oplevelse senere på sæsonen.  Kigger man grundigt efter i legehuse, garager, redskabsrum o.lign. kan man opdage et begyndende bo, hvor dronningen bor i noget lignende en golfbold.  Her udvikles størrelsen dagligt til senere at nå en håndboldstørrelse. Allerede her er der mange der står af, da det er for voldsomt at give sig i kast med selv.

Beskyttelse

I hvert fald kræver det en del beskyttelse og tykke klæder.  Man skal nok ikke tage det tøj, hvor møl eller klannere har ædt huller, da en gedehams let kan stikke igennem. Det er både smertefuldt og ubehageligt. Flere mennesker har endda allergi, således det kan blive livstruende hvis man ikke hurtigt får opsøgt en læge, der kan give en modgift.

Hvis boet ikke er for stort, kan man sagtens selv fjerne det uden problemer. De fleste venter til om aftenen, hvor hvepsebo normalt går til ro. Man skal dog ikke komme med en lommelygte og lyse direkte på det, da de vil tro, at der er tale om dagslys.

Fjernelse af hvepsebo

Hvis man vil have hjælp til fjernelse af hvepsebo er der flere steder man kan henvende sig.  I modsætning til bier er det ikke gratis at få fjernet.  Man må selv betale.  Bor man til leje, så er det udlejeren, der har ansvaret for at få det bekæmpet, så man ikke har dem hele sommeren omkring syltetøj og andre søde sager.

De fleste plejer at vælge et dygtigt og effektivt skadedyrsbekæmpelse med mange års erfaring indenfor bekæmpelse af alle skadedyr. Der findes kun nogle få med landsdækkende service man kan vælge. Ellers gælder det om at støtte lokalt. Det er det samme hvis man har en bisværm. Her skal man have fat i den lokale biavler, der hellere end gerne kommer forbi og afhenter et bibo eller en bikube helt uden beregning. Vi skal værne om bierne, da der ikke findes mange tilbage.  Vi er afhængige af dem til at bestøve blomster. Derfor bør man helt holde sig fra at bekæmpe dem. Dog undtaget hvis de har slået sig ned i en husmår, hvor det kan være ødelæggende for ejendommen, da de oftest bliver boende år efter år.