Kød skal steges godt

0

Når man nu har betalt en mindre formue for et godt stykke kød, så er der al mulig grund til at behandle det bedst muligt. Det måtte jeg forklare min mand meget grundigt forleden dag. Han hører ikke til den store gruppe af mænd, der kan lide at lave mad, så det er ganske enkelt ikke noget, han beskæftiger sig med. Det er også helt i orden for mit vedkommende, for så er der så mange andre ting i den daglige husholdning, han tager sig af.

Anledningen til vores snak var, at jeg på en shoppingtur var faldet for fristelsen til at købe et lækkert, trådløst stegetermometer, som jeg i nogen tid har ønsket mig. Jeg går selv meget op i at lave god mad til familien, men selv om jeg da har nogle års erfaring i køkkenet, har jeg ofte haft svært ved at ramme præcis den rigtige stegetid, når især en god, gammeldags oksesteg er i ovnen.

Det var heldigvis ikke sådan, at min mand protesterede mod min i øvrigt ret beskedne investering, men han gav bare udtryk for lidt undren, fordi han altid har ment, at jeg er en ørn i et køkken, og han bemærker det dårligt nok, hvis jeg for eksempel har stegt en steg lidt for meget.

Vi havde den dag planlagt et grille et par tykke koteletter på vores bordgrill, så jeg valgte at afprøve det nye stegetermometer på koteletterne, og det viste sig at give et lækkert resultat med perfekt stegte koteletter.