Lån til reparation af bil

Det var en alvorlig streg i regningen, da vores bil brød totalt sammen for at par uger siden. Min mand var tæt på at være grædefærdig, for det var nok det dårligt tænkelige tidspunkt, det skete på. For bare to måneder siden fik han nyt job, hvor han er afhængig af vores bil både til at komme til og fra arbejde med, men også i jobbet, hvor han skal bruge bilen mod selvfølgelig at få kørselsgodtgørelse fra firmaet.

Da han havde fået det nye arbejde, talte han om, at nu skulle vores gamle bil bare holde et halvt års tid, så ville han spare kørselsgodtgørelsen op, så der kunne være en fornuftig udbetaling på en nyere bil.

Men øsen holdt altså ikke så længe, og efter mere end et år med arbejdsløshed for min mands vedkommende, var vores økonomi faktisk temmelig anstrengt, så vi havde nok trukket på al den velvilje hos vores bank, som det var muligt at få.

Men den gamle bils motor var totalt færdig, og på værkstedet sagde de bare, at det i hvert fald ikke kunne betale sig at reparere den, for bilen var også flere steder angrebet af rust, så den reelt var lige til skrotpladsen.

Lånte penge på nettet

Gode råd var dyre, men min mand gik på nettet for at finde et sted, hvor man kan låne penge til en nogenlunde fornuftig rente. Han surfede rundt hele aftenen og fandt ud af, at det nok kunne lade sig gøre uden at skulle stille noget til sikkerhed. Vi er trods alt ikke registreret i noget register over dårlige betalere.

Min mand brokkede sig over, at jo mindre beløb, han ville låne, des højere blev de samlede omkostninger ved at låne, det han kaldte ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent.

Derfor gik han i gang med at skrive ned, hvad vi i forvejen har af klatgæld rundt omkring. Han havde nemlig fundet frem til en forholdsvis ny bil med et lavt brændstofforbrug, han gerne ville købe, og den kræver en udbetaling på 36.000 kr. Og når han så lagde vores løse gæld forskellige steder til, kom han frem til, at det ville være godt med et lån på 70.000 kr.

Nu da vi begge har arbejde, er det ikke det store problem at klare ydelserne, så det gælder bare om at finde frem til den lånetype, der koster mindst i ÅOP. Det brugte han som sagt lang tid på, mens besluttede sig endelig til at søge et lån i en af netbankerne, der hedder Expressbank.dk, hvor han mente at få de bedst opnåelige betingelser.

Heldigvis kom der hurtigt svar, og vi kunne godt låne de 70.000 kroner, så dagen efter kunne han tage i byen og købe den bil, han havde fået kig på. Han aftalte handelen, og endnu en dag senere kunne han overføre de 36.000 kroner i udbetaling til bilforretningen og bagefter hente sin nye bil, som i mellemtiden var blevet indregistreret.

Vi brugte resten af pengene fra vores nye samlelån til at fjerne den løse gæld som vi fandt på Broker-laan.dk.