Podcast mikrofon?

Podcaster med god mikrofon

Hvis du har et podcast, så har du helt sikkert også været på udkig efter en god mikrofon. Lyden er jo vigtig, når der skal podcastes. Du har givetvis stiftet kendskab med en Shure SM7B – og du ved da godt, at den blev brugt som studiemikrofon, da Michael Jackson optog det berømte Thriller album. Alene det er god reklame for den mikrofon. Thriller albummet er jo det album, der har solgt bedst. Mere end 104 millioner eksemplarer bliver der afspillet på forskellige pladespillere rundt om i verden.

Øverst på listen: Shure

Men du har ikke anskaffet dig en Shure SM7B fra Soundstorexl endnu. Det står godt nok på listen over udstyr, du gerne vil eje. Og jeg spørger dig om, hvorfor har du ikke gjort det endnu. En Shure SM7B er jo en dynamisk mikrofon. Det betyder, at den ikke optager alt, hvad der sker i rummet. Den ligesom fokuserer på den der taler eller synger i den. Nej, jeg skælder dig ikke ud. Jeg forsøger bare at sige, at med sådan en mikrofon kommer du rigtigt langt med dit podcast. Du vil måske spørge mig om, hvordan jeg kan være så sikker på det.

Det kan jeg heller ikke. Men jeg har til dags dato endnu ikke mødt, en podcaster, der har en Shure SM7B, som ikke er tilfreds. Du spørger om, der mon ikke findes bedre mikrofoner på markedet. Det gør der helt sikkert. Men siden Thriller albummet udkom for lige knapt 40 år siden, så har Shure SM7B mikrofoner været efterspurgt. Producenterne har naturligvis forfinet og forbedret modellen. De har fulgt med teknologiens udvikling. Og de ved, at Shure SM7B mikrofonen stadigvæk er en af de bedste og mest alsidige mikrofoner. Både til tale, sang og instrumenter.

Masser af smarte – men intet bedre

Jeg er ikke i tvivl om, at du vil kunne finde en mikrofon, der måske er smartere. Men jeg er sikker på, at du bliver rigtig glad for en Shure SM7B. Den fås ofte i en pakke, hvor du også får en Cloudlifter, så du ikke behøver at skrue højt op for at høre, hvad der bliver sagt. Det kan være en fordel, fordi du dermed ikke belaster ørerne. Det er jo aldrig godt at skulle skrue helt op for den traditionelle interfacer. Det kan give skingre lyde. Så med en Cloudlifter kan du sikre, at du får en ren lyd frem. Uden at der optages andre lyde. Det er en af de store fordele ved en Shure SM7B. Du undgår støj, der kommer ’udefra’ netop, fordi den er dynamisk og optager lyd, der produceres lige foran den.

Yderst fleksibel brug

Den kan dog også bruges i andre sammenhænge. Fx hvis du streamer eller er DJ. Den er nem at transportere, og opsætningen af den tager ikke særlig lang tid. Jeg er sikker på, at med en Shure SM7B går du ikke galt i byen. Mange kendte musikere, podcastere, voice-over kunstnere mv. benytter sådan en mikrofon. Den sikrer høj lydkvalitet. Den er nem at bruge. Og prisen? Ja, den er rimelig. Den ligger helt sikkert inden for dit budgets grænser.