Powerpoint kursus, det eneste rigtige for sælgere

Jeg vil med denne lille artikel fortælle lidt om, hvorfor jeg mener at sælgere i en moderne virksomhed idag skal afsætte tid til at komme på et powerpoint kursus hvor de kan lære at arbejde med deres egne salgspræsentatitoner.

Jeg oplever igen og igen at sælgere de har så travlt med at sælge deres produkter at de glemmer at benytte sig af de værktøjer, der ligger lige for næsen af dem. De har travlt med at komme med deres læderindbundne mapper, deres meget dyre og fine kuglepen og ikke mindst deres gammeldags blok med papir og så er det ellers igang som de altid har gjort. Går det rigtigt vildt for sig, så har det printet lidt materiale hjemmefra og dermed så kan de fremvise lidt af de produkter de har.

Problemet ved printet materialer er bare at de skal opdateres og på en eller anden måde, så tager opdatering af printmaterialer altid markant længere tid end normal opdatering. Så derfor sker det ofte at sælgeren kommer med materiale der var 100% up2date igår!

En løsning på dette er at benytte PowerPoint til at lave præsentationer og så lade sælgerne selv lave disse powerpoints. Problemet ved dette er bare meget ofte at det er de ikke i stand til – de mangler simpelthen et PowerPoint kursus for at få de færdigheder der skal til for at løse opgaven med at lave deres egne powerpoint slides. Desuden så mangler der ofte også en væsentlig motivationsfaktor for at få dyrt betalte sælgere til at sætte sig ned og lave den slags selv.

Men gæt hvad – vi er kommet ind i det nye årtusinde, hvor selv sælgerne kan lave powerpoint præsentationer.