Sørg for barnets sikkerhed

Man kan have hvilken som helst trappe i verden og ændre udseendet på den fuldstædigt med et nyt gelænder. Der findes rigtig mange muligheder for at få et specielt design, men først skal du tænke over hvem der skal bruge trappen. For har du små børn i huset eller ældre personer, så vil det være fordelagtigt med et meget praktisk gelænder til trappe, som er nem at tage fat i.

Sådan et gelænder skal også sikre at børn ikke falder ud i mellem det eller blot får hovedet i klemme imellem tremmerne. Her siger man som tommelfingerregel at der højest må være 6 cm i mellem disse tremmer, men anden god løsning kan også være at få et gelænder med hele flader. Dette kunne man kombinere med et fedt udseende, ved at have glas som gelænder, enten klart eller matteret, alt efter ens personlige stil. Man kan også få et lille ekstra gelænder i 65 centimeters højde som passer til børn.

Hvilket materiale du vil have dit gelænder til trappe i, kommer an på hvordan du gerne vil have designet af rummet skal være. Går du efter et meget nymoderne design, så bør du vælge for eksempel stål eller et meget lyst træ. Har du derimod et ældre hjem, så kan et mere mørkt træ give en flot charme til hjemmet. Hvor meget du skal betale for dit gelænder afhænger af en del forskellige ting som for eksempel materiale og hvor besværlig opgaven er.

Det bedste er at kontakte nogle forskellige byggefirmaer, som så sammenligner tilbud fra nogle forskellige entreprenører og giver dig de billigste tilbud. Så må du selv vælge hvilket firma du synes skal have opgaven og som kan gøre det bedst muligt.