Sushi er jo lækkert

0

Jeg har altid haft det lidt svært med sushi, fordi det jo er rå fisk og smager lidt af hav og var da heller ikke fan da jeg for første gang for nogle år siden smagte det. Men i weekenden fik min ven mig overtalt til, at vi skulle bestille sushi og eftersom det ikke er så usundt som så meget andet fastfood og pga. nysgerrighed, sagde jeg da også ja, dog med en vis skepsis.
sushi20

Vi bestilte sushi i Aarhus fra Sota Sushi. Jeg fik 8 af sådanne crisby ebi uramaki ruller, da jeg har en eller anden ide om at tangsmagen ikke er så gennemtrængende i disse, da det er såkaldte inside-out ruller, hvor risen er udvendig. Derudover bestilte jeg 8 spicy tuna, delvist fordi jeg elsker tun og delvist fordi jeg tænkte at den spicy smag ville aflede min opmærksomhed fra den rå tun. Disse var naturligvis også inside-out ruller for at undgå en for gennemtrængende hav smag. Jeg tænkte at 16 ruller måtte være mere end rigeligt, da jeg jo ikke er den mest vante sushi spiser. Til min sushi bestilte jeg soya, syltet ingefær og chilimayo (lidt usund må man gerne være nogle gange). Da maden ankom, var det lidt med sommerfugle i maven, at jeg tog den første bid. Efter at have spist den første crisby ebi, fandt jeg ret hurtigt ud af at det jo egentligt smagte dejligt og slet ikke så hav og fiskeagtigt, som jeg syntes at huske det. Min sushiaften i weekenden var altså en kæmpe succes, og det er da bestemt ikke sidste gang jeg bestiller sushi. Jeg ved ikke hvad der gjorde, at jeg kunne lide det i weekenden, måske var det min taktik om at bestille inside-out ruller med spicy tuna og crisby ebi (tilberedt fisk) eller måske er jeg bare blevet ældre og ikke så kræsen? Jeg ved det ikke, men en ting ved jeg nu og det er, at sushi jo er lækkert! Så mere af det til mig. Og så er det jeg tænker om sushi mon kan fås med fuldkornsris? Det er værd at undersøge, for hvide ris er jo ikke helt så sunde som fuldkorns.