Tilbud på hulmursisolering

Vores dreng har fået nye legekammerater. De bor lige ved siden af os. Det er to drenge. Den ene er lidt ældre end vores søn. Den anden er lidt yngre. De er søde, og de leger godt sammen alle tre. De flyttede ind ved siden af for mindre end en måned siden, og der gik ikke mange dage, førend den lille bande på 3 fandt ud af, at de har det sjovt sammen. Via vores drenge har vi så lært vores naboer at kende. Det er nogle søde mennesker, og jeg tror, vi får et godt venskab. Her forleden havde vi faktisk hele familien på besøg. Til middag på terrassen, med grillmad, leg og snak til langt ud på aftenen. Dejligt at have gode naboer.

Hurtigt huskøb

De fortalte, at de købte huset sådan lidt over hals og hoved, fordi han skulle starte et nyt job her i byen. Han fik meget kort varsel, så det gik hurtigt. De fortalte os også, at de påtænker at lave nogle ændringer i boligen, men først til næste år. Så vi må finde os i lidt byggerod til den tid. Det er ok med os. Vi har selv været i den situation, hvor vi blev nødt til at bygge op i vores eget hus.

De spurgte os, om vi kender til en god entreprenør, som kan komme og give dem et tilbud på ændringerne, de vil lave. De fik de kontakter, vi havde. Ikke så mange, men de kan da tale med dem om det.

Vi fik tilbud på isolering

Under vores samtale om at bygge om i huset fortalte vi, hvordan vi selv havde opdaget, at huset, vi bor i, havde brug for et tilbud på hulmursisolering. Vi kunne se på dem, at det havde de ikke skænket en tanke at tjekke huset for. Vi sagde faktisk til dem, at vi ville råde dem til at få en ekspert ud og se på det, inden de begynder at bygge om. Mest fordi det er lidt tosset at skulle rive en del af en væg ned for så at opdage, at der ikke er hulmursisolering overhovedet. Bruger man egentlig Rockwoll til hulmure?
Husene, vi bor i, er jo oprindeligt blevet bygget på samme tid, så det kan godt tænkes, at de kommer ud for samme overraskelse som os, dengang vi byggede om. Jeg gav dem telefonnummeret til den isolatør, som vi havde brugt. De var taknemlige for et godt råd.

Havde behov for efterisolering

I går kom vores nabo så forbi. Han havde haft besøg af isolatøren. Og ganske rigtigt. De har brug for at få lavet hulmursisolering. Det vil koste dem nogle penge nu, som de faktisk ikke har. Men på længere sigt vil det spare dem penge, fordi varmeregningen ikke bliver så stor. De vil derfor bede banken om et lån, så de kan få lavet hulmursisoleringen her i løbet af sommeren. Og så må de bare spare lidt ekstra penge sammen hen over vinteren, så de kan få råd til at lave de ændringer, de gerne vil have til næste år.
Jeg håber ikke, at lånet bliver et problem for dem.