Det græske paradis

Græske Kreta

I er virkeligt fans af at holde ferie i Grækenland. Hvert år skal der findes to uger, som skal bruges på Kreta. Og så en ekstra uge, som gerne må være et ophold på en af de mange mindre øer.

Græsk påske

Egentlig var det tanken, at I ville tilbringe påsken på en lille ø i år. I har jo altid gerne villet opleve sådan en rigtig græsk påske med opstandelsesceremoni ved midnat imellem lørdag og søndag. Men efter, at du fandt ud af, at der er mere end en ugers forskel på, hvornår det er påske i Danmark og Grækenland, så er du kommet i tvivl, om påskeferien virkeligt skal bruges i Grækenland.

Rejser og billetter til Grækenland

Du har dog været inde på et rejsebureaus site for at finde rejser og flybilletter til Grækenland i påskeferien. Der er mange. De fleste, du har fundet, går til Kreta og Rhodos. I har besøgt Rhodos – og Kreta er jo allerede booket i sommerferien.

Dertil kommer, at du også har læst, at vejret godt nok kan være lunt dernede, sådan i begyndelsen af april. Men det kan også være meget ustabilt. Alt efter hvor langt sydpå I opholder jer. Og strandenes vand er nok ikke lige så varmt, sådan som I kender det fra sommerferierne.

Nok ikke i år

Du må nok indse, at du ikke kommer til at opleve en autentisk græsk påske i år. Men det skal du ikke fortvivle over. Dansk og græsk påske ligger på samme tid, sådan ca. hvert fjerde år. Så måske er det næste år, du kommer til at opleve den græske.

Men hvad skal I så gøre i påskeferien? Ja, I kunne jo kigge nærmere på alle de mange rejser til Tyrkiet, som også tilbydes. Tyrkiet er et helt andet land end Grækenland. Men der er også mange fællestræk i de to landes kultur. Så, du vil helt sikkert også blive begejstret for Tyrkiet.