Frankrig er favoritten

bilferie i Val de Loire

Dengang da du var helt ung, tog du ud for at rejse. Alene. Som frivillig i en hjælpeorganisation i Frankrig. Det var sådan en organisation, hvor velgørenhedsarbejdet sigtede på at hjælpe fattige mennesker. Du lærte faktisk at tale ret godt fransk i løbet af bare 3 måneder. Siden da har du gjort alt, hvad du kunne for at vedligeholde og forbedre dine franskkundskaber. Der har da også været mange små rejser til Paris og Bordeaux. Kærligheden til rødvin lærte du nemlig også at kende under dit første lange besøg i Frankrig.

Så kom der familie

Men så kom der familie, og rejserne til Frankrig blev færre og færre. Nu, hvor børnene ikke bor derhjemme længere, har du derfor besluttet, at det er på tide, at du genopfrisker dit franske.
Derfor har du og din partner nu besluttet jer for at tage på en campingferie til Frankrig. I mindst to uger. Hvert år fremover. I vil naturligvis også tage på andre ferie – til andre steder. Men Frankrig har førsteprioritet. I har bare ét krav, som skal opfyldes: Campingferien til Frankrig skal være til et sted, som ikke er overrendt af turister fra mange forskellige lande. Det skal helst være et sted, hvor der overvejende er franske turister. Det handler jo om at tale fransk og at få gode oplevelser sammen med franskmændene. Ok, det er i orden, at der også er mennesker fra andre lande på campingpladsen. Men samtalerne skal foregå på fransk. Sådan!

Bilferie i Frankrig er sagen

Da I ikke har nogle forpligtelser overfor børn eller kæledyr, vil det derfor være nemt for jer at tage på bilferie i Frankrig. Din plan er da også at booke pladser på forskellige, små campingpladser dernede. Du har det nemlig sådan, at du gerne vil prøve at opholde dig flere forskellige steder. Og bilkørsel har du intet imod.

Camping i Loire måske

I år har du derfor en idé om, at du gerne vil starte jeres campingferie i Frankrig i Loire-dalen og måske ende i Bretagne, inden turen går hjem. Du ved dog godt, at der er mange turister i Loire-dalen. Men Nantes er altså en spændende by at besøge. Så tanken er, at I skal bo der i få dage. Bare for lige at dufte til Atlanterhavet og se den smukke natur dér – og for at komme ’tilbage’ til den franske livsstil.

Bretagne vil derefter være en lidt vildere oplevelse med den keltiske kultur og de unikke landskaber. Det er et område, som du aldrig har besøgt, og du glæder dig til at opleve det. Det er slet ikke en dårlig plan. Også selvom vejret måske ikke er det bedste på det tidspunkt, hvor I skal afsted. Det gør ingenting. I har jo altid en ekstra varm sweater og regntøj med jer, når I rejser.

Lige nu sidder du så ved din skærm og kigger på forskellige steder i Loire-dalen og Bretagne. Samtidigt kigger du også på din kalender og finder datoer for, hvornår I måske tager afsted. Selve det at planlægge campingferien til Frankrig er, også en nydelse. I diskuterer hvornår, hvorledes og kigger på kort over Tyskland og Frankrig.