Legetøj i træ

Det er næppe flertallet af forældre, der tænker på betydningen af indlæring, når de køber legetøj til deres børn. Det er faktisk heller ikke noget, jeg selv har tænkt over, for jeg har ingen børn, men da jeg begyndte som hjælper i en børneinstitution, hvor beboerne var småbørn med handicaps, gik det op for mig, at det er en stor pædagogisk udfordring at vurdere legetøjet og ikke mindst sikre sig, at det er sikkerhedsmæssigt godkendt.

Jeg er hjælper hos fireårige Johan, som er hjerneskadet og skal hjælpes med alt, han har intet sprog og er derfor ikke udviklet svarende til hans alder. Johans forældre besøger ham ofte, og den første udfordring, da jeg mødte dem, var at foreslå en julegave til Johan. De spurgte, om de skulle købe en bamse eller måske noget trælegetøj, og dengang blev jeg dem svar skyldig og lovede at spørge mig for hos pædagogerne til næste gang, de besøgte Johan.

Dagen efter fik jeg en grundig gennemgang af legetøj til en størrelse som Johan, og pædagogen foreslog, at forældrene købte et stykke babylegetøj i en skarp farve og med indbygget lys og lyd.

Forældrene blev glade for min vejledning, og som pædagogen havde fortalt mig, var det en god ide at søge på internettet efter babylegetøj, der er altid perfekte varedeklarationer og rigtigt gode billeder af varerne.

Det bliver spændende at se, hvad Johan får i julegave, og jeg er stolt over, at jeg for første gang har givet råd og vejledning om passende legetøj til en udviklingshæmmet dejlig purk.

[box] Du kan læse mere om begrebet læring hos Wikipedia ved at følge dette link.[/box]

1 tanke om “Legetøj i træ”

  1. Det har en meget stor betydning hvilke legetøøj man køber til børn og der er næsten nogle stykker legetøj hvor du kan se barnet udvikler sig imens 🙂

Skriv et svar