Mallorca på afbud

Klokken er 7 om morgenen, og jeg har været vågen i flere timer. Jeg vågnede midt i nat og var bestemt ikke i humør til at gå tilbage i seng. Frisk og veloplagt. Ret usædvanligt for mig. Men det sker altså en gang imellem. Jeg havde nemlig fået den idé, at jeg vil ud og rejse her i slutningen af februar. Jeg skal bare afsted.

Billigt tak

Derfor har jeg brugt de tidlige morgentimer på at lede efter billige rejser. Mit budget er ikke til, at jeg bare lige kan bestille en flybillet og booke et hotelværelse et eller andet eksotisk sted. Jeg er sådan set heller ikke så vant til at rejse ud i verdenen alene. Så jeg vil gerne have lidt ’sikkerhed’ i form af, at jeg ved, at der vil være en dansk- eller engelsktalende person, jeg kan henvende mig til på stedet, jeg besøger. Hvis nu der sker et eller andet. Man kan jo aldrig helt udelukke, at der kan ske uheld, eller at man bliver syg. I sådan en situation vil det være rart, at der er en. man kan få til at hjælpe sig, hvis det bliver nødvendigt.

Elsker bare Mallorca

Jeg startede med at kigge efter rejser til Mallorca. Der har jeg været nogle gange, og det er ikke et problem med sproget. Men netop fordi jeg har været der, nogle gange, så tænkte jeg, at jeg måske skulle prøve at finde et andet sted at tage hen. Første gang jeg tog til Mallorca, var det en udfordring for mig, men det gik jo fint. Så hvorfor ikke prøve at tage et andet – ukendt – sted hen?

Jeg begyndte så at lave en liste over lande, jeg har hørt andre tale om. Vietnam er der mange af mine venner, der har besøgt i sommers. Det er bare for lang en rejse. Jeg har kun fri i en uge. Og jeg kunne se, at rejser dertil var noget dyrere, end hvad jeg har tænkt mig at bruge. De varer også minimum i 10 dage. Så Vietnam er udelukket – for nu.

Grækenland. Jeg kender mange, der taler så godt om det sted. De fleste af dem har kun gode erfaringer. De siger også, at de fleste grækere faktisk godt kan tale engelsk. Og så taler de altid om, hvor lækker maden er. Friske grøntsager og frugter i massevis.
Jeg tror, at jeg skal springe ud i det. Kigge lidt på rejser til Grækenland. Og det har jeg tænkt mig at gøre i aften, når jeg kommer hjem fra arbejde. Måske skulle jeg lave en lille undersøgelse henne på arbejdet: Hvor mange af mine kolleger har været i Grækenland, og hvad var deres bedste oplevelse i landet?

Ender nok med en afbudsrejse

Jeg bliver nødt til at afbryde min søgen efter de billige rejser nu. Skal i bad og klædes på. Arbejdet kalder. Men i aften så skal jeg have bestilt en rejse. Og hvis det ikke bliver til Grækenland, så bliver det bare en eller anden afbudsrejse. Jeg skal huske at sige til min chefs sekretær, at jeg holder fri i slutningen af februar.