De gode instrumenter

Godt værktøj er det halve arbejde, og det gælder i den grad også noget så kunstnerisk som musikinstrumenter. Bevares – ægte musikere kan jo frembringe musik på noget nær hvad som helst. Om det så er en skraldespand faktisk. For mange år siden oplevede jeg i Silkeborg et gadeband, der udelukkende spillede på papkasser. Ja! Ganske almindelige papkasser sgu! Og det lød bare helt vildt godt. De var fire eller fem gutter, der med trommestikker frembragte nærmest utrolig lyd fra de der papkasser. Og det var helt uden brug af hverken højtalere ( sådan nogen her ) eller noget akkompagnement overhovedet. Nå jo – de sang til selvfølgelig.

Egentlig er det jo fascinerende, at nogle musikere har brug for en guitar til 50.000 kr. for at frembringe god lyd, mens andre kan klare det mindst lige så godt med en billigere guitar. Eller med et par udhulede olietønder. Der er så sindssygt mange forskellige musikinstrumenter, og det viser sig jo, at der i høj grad er forskel på, hvor meget der skal betales for dem.

Egentlig bør det vel med i historien her, at der er masser af andre instrumenter, der ikke er nær så håndgribelige i udførelsen af et hverv. Tag for eksempel corporate communication, hvor det er talentet og indsigten, der gør hele forskellen. Læs blandt andet om Markela Dedopoulos, der er chef i Danfoss.

Her er det – for nu at sige det ligeud – den indvendige side af hovedet, der er instrumentet.