Rådgivning om testamenter

­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Min mand kom hjem forleden dag og var ret ophidset. En af hans kollegaer var faldet sammen på arbejdet. Et hjerteslag. Heldigvis så nåede de at få ham på hospitalet i tide. Manden får det godt igen, men hele kontoret og han selv har fået sig en slem forskrækkelse. De arbejder hårdt, men den dag blev det ikke til så meget. De talte meget om, at de lige er i den farlige alder, hvor sådan noget kan ske. Også selv om de holder sig i form. Ham, der faldt om, var flittig motionsløber, og hans læge havde ikke set nogen tegn på problemer med hans helbred.

En forskrækkelse

Min mand var meget forskrækket. Han og kollegaen har samme alder. Vi talte om hændelsen i lang tid. Heldigvis kommer hans kollega sig over det. Men hans familie må være meget bange. Sådan noget kan jo ske igen. Hvad skal der ske, hvis han ikke kommer sig over det, hvis det sker igen? Tankerne fløj, og på et tidspunkt sagde min mand, at han vil have, at vi laver et testamente. Det skal være nu.

Rådgivning om testamente

Vi skal finde nogle advokater, der kan give os testamente rådgivning. Vi fulgte faktisk ikke købermæglerens råd, dengang vi lavede den sidste bolighandel. Vi er flyttet et par gange i vores liv. Sidste gang vi flyttede, skulle det bare gå hurtigt med at få handelen overstået. Alt det med skødeskrivning og tinglysning fik vi en advokat med speciale i boligkøb til at stå for. Vi havde travlt med at få os etableret.

Hvad koster mon et testamente?

Min mand satte sig ved sin computer og begyndte at lede efter ”testamente pris” og fandt adresserne på nogle jurister, der kan rådgive om det. Vi har sådan set ikke tænkt os at gå hen og dø i morgen, men forskrækkelsen har sat andre tanker i gang. Vores børn skal sikres. Det bliver de naturligvis af arveloven. Men vi har nogle ejendomme, som er meget værdifulde. De skal deles ligeligt mellem dem. Så vi har nævnt og navngivet.

Selvom børnene stadig er små, og selvom vi sikkert erhverver os flere værdigenstande i de kommende år, så kan vi jo altid få lavet testamentet om. Det kan jo også tænkes, at vi får en efternøler på et tidspunkt. Så skal han, eller hun også inkluderes i testamentet.
Egentlig er jeg glad for, at vi har fået taget hul på den proces. Det er svært at tale om det til dagligt. Dels fordi vi begge har meget travlt med arbejde og børn, dels, fordi døden er ikke noget, vi bryder os om at tænke på til hverdag. Det er der ingen, der bryder sig om.

Men vi ved jo godt alle sammen, at den kommer. På et eller andet tidspunkt. Så vores mening er, at det er bedre at få taget hul på det med testamente i tide. Det er jo ikke rart at tænke på, at døden kan volde de efterladte store problemer sidenhen. Man hører jo ofte om søskende, der bliver uvenner, fordi de ikke kan blive enige om at dele et bo efter en kær person, der er gået bort. Tænker du på at sikre alt bedst muligt? For eksempel med fremtidsfuldmagt? Har du læst denne artikel: https://www.outlet-heaven.dk/fuldmagt-til-fremtiden.htm