Så er der købt hus

Min kæreste og jeg har boet sammen i en mindre lejlighed her i det nordjyske, hvor vi begge arbejder. for nogen tid siden begyndte vi at flirte med tanken om at købe et hus sammen, for vi er begge to sikre på, at vi vil blive sammen.

Vi kiggede på forskellige muligheder og fik af vores bank grønt lys for at blive ejere af vores egen bolig. Så fandt vi et dejligt hus, som vi gerne ville bo i, og vi fik også forhandlet prisen lidt ned, så den passer til vores budget.

Nu har vi skrevet under på en slutseddel, og i går var vi hos en advokat i Hjørring, som skal ordne papirerne i forbindelse med hushandlen. Men det var nu ikke selve handlen, vi brugte mest tid på, for jeg spurgte ham, hvordan vi kunne sikre hinanden økonomisk i tilfælde af, at den ene af os skulle gå hen og dø.

Han nævnte, at han da gerne ville udfærdige et gensidigt testamente for os, og hans pris på testamente ville han gøre så lav som muligt som en slags mængderabat, da det nu også var ham, der skulle udfærdige papirerne i forbindelse med ejerskifte på det hus, vi havde købt.

Men, sagde han, der er en langt billigere måde at sikre hinanden på. Når I nu er så sikre på at blive sammen, at I har købt hus, så kan I vel egentlige lige så godt gifte jer. OK, tænkte jeg, jeg skal vist ned på knæ, når vi kommer hjem. Jeg tjener jo en OK løn i det firma, hvor jeg arbejder som tekniker – det er det her, der arbejder med online marketing og den slags..