Slibemaskiner

Et eller andet sted er jeg ret sur på min partner. Han bad mig om at tie stille med al min snak om at få slebet køkkenknivene. Han kan være ret doven. Og når noget ikke passer ham, så får jeg altid at vide, at jeg bare skal tie stille. Men det går ikke. Mine køkkenknive er efterhånden blevet så sløve, at det er livsfarligt at bruge dem. Du ved godt, at man altid skal bruge skarpe knive, når man laver mad. De giver et renere skær. Det der med godt værktøj passer bare også i køkkenet. Og skærer man sig ved en fejltagelse i fingeren, så hele såret altså hurtigere, når det er gjort med en skarp kniv. Det er, som om at et sår der er forsaget af en skarp kniv, er nemmere at få gjort rent end et sår, der er følge af en sløv kniv.

Helst et skarpt sår

Måske tror du, at et sår bare er et sår? Du tager fejl. Der er forskel på at skrabe et sår og så at skære et sår. Det skrabede tager længere tid at hele – og det kan efterlade et ar. Det, der er skåret, efterlader også ar. Men det tager ikke lige så lang tid at hele. Så vælg selv: Sløve eller skarpe køkkenknive? Jeg har valgt de skarpe. Det har også noget med køkkenhygiejnen at gøre. Sløve knive efterlader spild fra det, du skærer. Skarpe knive skærer lige igennem, og spildet bliver mindre. Dermed kan du også meget nemmere gøre dine skærebræt rene. Men igen. Det er bare mig. Du må selv vælge.

Slibes skal de jo

Men fordi jeg har valgt de skarpe knive, så er jeg også nødt til at få dem slebet ofte. Og selvom jeg har både en slibesten og et strygestål, så er jeg ikke så god til det. Faktisk hader jeg det. Jeg kan ikke tage den der lyd af stål, der bliver slebet imod sten. Jeg får kvalme. Derfor beder jeg altid min partner om at gøre det. Han er god til det. Han kan slibe mine knive så skarpe, at de kan skære et hår over i luften. Men han gider bare ikke så ofte som jeg beder ham om det. Så jeg er nødt til at finde en løsning. Vi skal jo have mad på bordet. Og det er min afdeling her i husstanden. Det er mig, der sørger for, at her kommer mad på bordet. God mad. Eksotisk mad. Sund mad.

Købe en rigtig slibemaskine

Faktisk så har jeg en tanke om, at jeg vil købe en slibemaskine her https://www.dorchdanola.dk/produkter/alt-til-traedrejning/slibemaskiner.html til ham. Han er jo sådan en macho, der aldrig vil indrømme, at han ikke har hele udstyret ude i sit værksted. Men jeg ved, at han ikke har en slibemaskine, fordi havde han det, så ville der ikke være noget vrøvl fra hans side, når jeg beder ham om at slibe knivene. Han ville springe til lige med det samme og forsvinde ud i sit værksted. Det er han hobbyrum. Det er der, han bruger meget tid. Ikke her i køkkenet sammen med mig. Så ja. Jeg skal finde et par timer og køre ned til den der forhandler, der har slibemaskiner.