Violin kræver en god højtaler

Selv har jeg ikke meget forstand på musik, men jeg nyder at lytte til mange forskellige slags musik, når bare der ikke er tale om hård rock, som jeg synes er alt for voldsomt. I min samling af cd’er er der både klassisk musik, opera og musicals, og jeg tror nok, at netop musikken fra de kendte musicals må siges at være det, jeg lytter mest til.

Men det er nu også flot, når et stort orkester på virtuos vis spiller nogle af de kendte, klassiske musikstykker. I den forbindelse holder jeg mest af strygerne. Det er en fantastisk inciterende lyd, der kan komme fra en violin, der betjenes af en rigtig virtuos på instrumentet.

Blæserne siger mig ikke så meget, når de er alene om at udfolde sig. Efter min mening mangler der nerve i lyden fra blæserne, men jeg må selvfølgelig indrømme, at ingen af de forskellige musikinstrumenter i et stort orkester kan undværes. De udgør et samlet hele, og det er det, der kan få mig til at sidde med et saligt smil om munden, når jeg lytter til min yndlingsmusik.

For ikke så længe købte jeg mig et nyt stereoanlæg for nogle penge, jeg havde tjent ved ekstra arbejde. Jeg havde i forvejen to ældre højtalere af god kvalitet, men nu er der opstået en fejl på den ene, så jeg har problemer med lyden. Så nu er jeg begyndt at spare sammen til en ny højtaler, der skal være magen til den, jeg har i forvejen.

Skriv et svar