Gulve kræver eksperter

Vi har lidt travlt her på tegnestuen. Vi skal have tegningerne færdige. Vi skal have den tekniske beskrivelse færdig. Og vi skal have indhentet de sidste tilbud på materialer. Og det skal vi have gjort i løbet af de næste 24 timer. Vi har lovet bygherren, at alt er klart til, at vi kan forhandle om en kontrakt i morgen eftermiddag kl. 17:00. Min chef skal så til møde med bygherren to dage efter. De skal selvfølgelig mødes med investorerne. De skal overbevises om, at det er den bedste og billigste løsning. Går det møde godt, så får vi den kontrakt på at opføre bygningen. Går det ikke godt, ja så må vi se os om efter andre opgaver.

Nyt privathospital

Det er et nyt privathospital, der skal opføres. Får vi kontrakten, vil der være arbejde til alle i firmaet i de næste 2 år – mindst. Så vi løber stærkt lige nu. Min rolle er at hjælpe chefens sekretær med at få de sidste tilbud fra leverandører og fagfolk ind. Det er, som om at vi jager dem. Vi sender mail ud til dem og spørger, om de kan sende deres tilbud til os nu. Vi får sjældent svar. Jeg tænker, at der sikkert sidder nogle leverandører eller fagfolk og river håret ud af deres hoveder, fordi de venter på svar fra underleverandører eller eksperter.

Stressende

Det er nervepirrende. Og jeg kan godt mærke, at stemningen på tegnestuen bliver dårligere og dårligere. Vi er stressede og trætte. Men vi kæmper en brav kamp for ikke at lade den dårlige stemning påvirke os for meget. Jeg kan godt høre, at den tekniske tegner er ved at bryde sammen. Hun har knoklet i 14 timer nu og får så at vide, at hun har lavet en fejl. Den skal rettes. Den bliver rettet. Men det sker ikke, uden at der er skældud i luften. Jeg sidder ved min PC og overvejer, om jeg skal gå ud og lave mere kaffe. Vi får brug for kaffe. Jeg har også taget en hjemmebagt kage med. Lidt sukker senere på, natten vil sikkert være velkommen.

Undergulve og Thermotec

Der dumper en mail ind. Den er fra ham specialisten i gulve. Han har sendt tilbuddet, som han lovede os. Jeg læser det hurtigt igennem. Der står noget om Thermotec, antal km2 og Estrich slidlagsgulve. Jeg kan ikke vurdere, om prisen er rimelig eller overdreven – jeg ved ikke nok om undergulve. Jeg siger til sekretæren, at tilbuddet er kommet. Hun åbner mailen på sin egen PC og får det indarbejdet i den tekniske beskrivelse og budgettet med et link til en god artikel om emnet. Hun ånder lettet op efter at have fået det på plads i de endelige dokumenter. Hun vender sig imod mig og spørger, om hun må tage et stykke af den kage, jeg har stående ude i køkkenet. Jeg smiler. Rejser mig og siger, at jeg går ud og laver mere kaffe og bringer hende et stykke.

Jeg kommer tilbage med kagen til hende. Hun fortæller mig, at vi bare mangler at få tilbuddet fra leverandøren af møblerne til venteværelserne ind. Så er vi færdige med budgettet. Vi må vente. Det kommer. Men hvornår?