Hejs til byggepladser

Jeg bor helt oppe på 5 sal. Jeg har en vidunderlig udsigt. Jeg kan se ud over søerne. Jeg kan se træerne blive grønnere og grønnere. Jeg kan nyde foråret fra min lille balkon, der vender ud til baggården. Men bare ikke i denne uge. Vi skal have renoveret taget og facaden, og det betyder, at der kommer håndværkere og larmer. Det betyder også, at der kommer afskærmning foran vinduerne. De har jo bygget et stort stillads, og på det skal håndværkerne så arbejde. De skal beskyttes mod vind og regnbygerne. Så ingen udsigt til mig i denne uge. Men heldigvis, så arbejder de hurtigt, og jeg kan da regne med, at jeg vil få min udsigt tilbage, inden vi kommer ind i maj måned.

Effektivt materialehejs

Jeg så fx i går, at de allerede er færdige med den første etape af projektet. Jeg kom nemlig hjem fra arbejde og var lige ved at køre ind i det materialehejs, som ejerforeningen har lejet, så det er nemmere for håndværkerne at få materialerne op, når de arbejder oppe i 2. – 5. sals højde. Jeg har faktisk kunnet iagttage, hvor effektivt det har været for håndværkerne. De har jo ikke skullet bruge tid på at kravle op og ned ad stilladset. Det lejede materialehejs har været en gave for dem. Man kunne se det på deres ansigter, at de var ret tilfredse med sig selv over, hvor hurtigt arbejdet skred frem, fordi de havde den hjælp, materialehejset gav dem. Og de kom jo også selv hurtigt op og ned med deres personhejs.

På vej hjem

De var ved at flytte materialehejset hen til den sektion af bygningen, som jeg bor i. Derfor var jeg lige ved at køre ind i det, fordi jeg havde mine tanker et helt andet sted. Når jeg cykler hjem fra arbejde, så tænker jeg altid over, hvad der er sket, og hvordan jeg bør gribe tingene an dagen efter. Så jeg svingede bare lige ind i baggården uden sådan at se mig for. Der var heldigvis en af håndværkerne, der var vågen, og som råbte højt. Ellers ville jeg have fået nogle gevaldige knubs.
Jeg var selvfølgelig taknemlig for, at han råbte op og fik mig til at stoppe.

Godt hejseudstyr

Vi faldt i snak, og han fortalte mig, at sådan et materialehejs burde være obligatorisk ved alle den slags opgaver. Det er en stor lettelse. Og det er en sikker form at få både materialer og personer op på. Han var begejstret. Jeg spurgte ham om, hvorfor hans arbejdsgiver ikke bare sørger for at have sit eget materialehejs. (Det er nemlig os ejerne af bebyggelsen, der betaler for at leje materialehejset.)

Han forklarede, at det har noget at gøre med, at hans chef ikke helt har styr på, hvor han kan købe sådan et. Vi talte lidt om det. Jeg sagde til ham, at jeg ville finde navnet på det firma, som vi har lejet hejset fra – det var vist dem her: https://unihejs.dk/. Måske kan de vejlede ham i, hvor der er salg af materialehejs. Det vil da helt sikkert være en god investering. Det sikrer jo, at arbejdet udføres meget mere effektivt.